Feestweekend in 4 districten

Antwerpen wil jonge organisatoren alle kansen bieden om te experimenteren en initiatieven te nemen. Festiveuzzel, Twentyfoor, Park Festival en Rewired Festival kunnen daarom rekenen op ondersteuning vanuit de stad.

Onze jongeren beschikken over heel wat ondernemingszin en enthousiasme. Om hen een duwtje in de rug te geven, kunnen ze een beroep doen op de stad voor het organiseren van hun project. De stad ondersteunt goedgekeurde projecten zowel op financieel als op logistiek vlak. Dit jaar hebben we al 14 aanvragen goedgekeurd voor meer dan 59.000 euro.

Naast de financiële ondersteuning mogen jongeren voor de duur van het project affiches plakken op de aanplakzuilen en het nodige (feest)materiaal ontlenen bij de stad.

4 festivals door jonge organisatoren

Het belooft een muzikaal weekend te worden in Berchem, Merksem, Antwerpen en Ekeren met vier festivals van jonge organisatoren op de agenda.

 • Festiveuzzel is een festival voor en door jongeren gericht op het samenbrengen van buurtbewoners en jeugdverenigingen ongeacht leeftijd en origine en waarbij de inkomprijs laag wordt gehouden. De tiende editie van Festiveuzzel vindt plaats op 27, 28 en 29 april in Hofstadestraat 22, 2600 Berchem.
  http://festiveuzzel.be/
 • Twentyfoor is een festival ontstaan in 2015 in het kader van het 90-jarig bestaan van de scouts 24 Sint Frans Merksem. Twentyfoor vindt voor de vierde keer plaats op 28 en 29 april in het Bouckenborghpark, 2170 Merksem.
  https://www.facebook.com/events/144672482915332/
 • Park Festival is een urban muziekfestival met dj’s en live acts, georganiseerd door Antwerps kunstencollectief Foot Juice Art vzw. Park festival is een toonmoment voor Antwerpse muzikanten, dj’s en jonge kunstenaars, een ontmoetingsplek voor Antwerpse jongeren waarop ze samenkomen, elkaar leren kennen en genieten van nieuwe soorten urban en elektronische muziek. Het festival vindt plaats op 28 april op het Stadsbalkon, Van Immerseelstraat, 2018 Antwerpen.
  https://www.park-antwerp.com/
 • Rewired Festival is een festival in en rond Jeugdhuis Tel 18. Het festival vindt plaats van 27 april tot 29 april in de Waterstraat 16, 2180 Ekeren.
  https://www.facebook.com/events/1144321892365867/

Meer weten over subsidieaanvragen? Dat kan hier!