5 jaar Formaat!

Formaat is de voorbije 5 jaar in sneltempo geëvolueerd van een ondersteunende partner naar een echte voortrekker binnen het Antwerpse jeugdwerk. Dat is merkbaar in tal van hun projecten.

De uitbouw van onze jeugdhuizen op Linkeroever en in Hoboken bijvoorbeeld. Maar ook hun zelfgemaakte interieur in De Schietgang, de eigen animatorenwerking, de fietsmug en het fietsatelier, het Street Soccer-tornooi en de jaarlijkse zwerfvuil- en daklozenacties verdienen een vermelding. En dan heb ik het tewerkstellingsproject Baanbrekers nog niet vermeld.

De jeugdwerkers van Formaat zitten niet stil. Het zijn enthousiaste en gepassioneerde mensen, net zoals de vrijwilligers en jongeren waar ze het voor doen.

Als schepen voor Jeugd heb ik de voorbije vijf jaar graag en vlot samengewerkt met Formaat. Ik zie hen als een dynamische organisatie die – soms met vallen, maar altijd met opstaan – tot een krachtige organisatie evolueerde. Ik prijs hier vooral ons wederzijds vertrouwen. En ook via andere kanalen, zoals bijvoorbeeld bewoners of organisaties die betrokken zijn bij hun plein-, wijk- of buurtwerking, hoor ik vooral positieve verhalen.

Formaat vormt een enorme meerwaarde voor een grootstad als de onze. Net zoals alle vrijwilligers ook een enorme meerwaarde zijn. Een noodzakelijkheid, eigenlijk. Want hun aanbod helpt jongeren om zich creatief te ontwikkelen, ontplooien en ontspannen.

Jullie zijn fantastisch. Bedankt allemaal. De voorbije vijf jaar zijn vast en zeker een begin van veel, veel meer!