Opening vernieuwde Konijnenwei

De vernieuwde Konijnenwei biedt multifunctionaliteit met een grote M. Het is een geweldige ruimte om met het hele gezin te komen ontspannen en genieten. 

Er is een hondenloopzone van 2.000 m² waar je beste vriend zich volledig kan uitleven op een leuk trainingsparcours. Er is voor 800 m² aan voetbalvelden met tribunes voor enthousiaste supporters. Er zijn 5 speelheuvels, tal van gezellige zitbanken en picknicktafels, nieuwe avontuurlijke speeltoestellen en een fijne en veilige kleuterspeeltuin. De 52 extra bomen zorgen dat je hier vertoeft onder een blauwe én groene hemel.

Die bomen hebben samen met 250 lopende meter geluidsberm ook een afschermende functie. Op de vernieuwde Konijnenwei kan je dus in alle rust relaxen.

Tijdens de werken bleef het natuurlijke karakter van de weide behouden, maar de toegankelijkheid werd enorm verbeterd. Om hier vlot te geraken installeerden we 150 nieuwe parkeerplaatsen, 36 nieuwe fietsparkeerplaatsen en een nieuwe veilige oversteekplaats.

Als schepen voor Leefmilieu ben ik zeer blij met de nieuwe wadi’s. Zij zullen, samen met bijna een kilometer aan doorlatende kiezelpaden, de wateroverlast controleren en het regenwater nuttig gebruiken voor de plaatselijke fauna en flora.

Op de vernieuwde Konijnenwei kunnen nu ook veel eenvoudiger buurtinitiatieven plaatsvinden. En dat zal je dit weekend al meteen merken. Gratis festival twintig achttien van Chiro Lore vindt voor de zevende keer plaats, voor de derde keer op de Konijnenwei. Zij brengen buurtbewoners samen en entertainen hen met een programma vol jonge Antwerpse artiesten.

Proficiat aan het knappe werk dat geleverd werd. Ik ben enorm blij met het eindresultaat en ben zeker dat veel Antwerpenaren op de Konijnenwei veel mooie momenten zullen beleven.