Stad en jongeren samen tegen zwerfvuil

In het kader van het initiatief ’10 minutes a day’ steek ik op woensdag 27 juni samen met verschillende Antwerpse jongerenwerkingen de handen uit de mouwen!

Elke dag trekt bedrijfsleider Jean-Paul Meus 10 minuten de straat op om zwerfvuil op te ruimen. Met zijn initiatief ’10 minutes a day’ wil hij andere mensen stimuleren om dat ook te doen. Op 15 september is het World Cleanup Day. Jean-Paul roept iedereen op om die dag zwerfvuil op te ruimen.

Stedelijk jeugdbeleid heeft aandacht voor thema afval
Als schepen voor Jeugd en Leefmilieu hecht ik veel waarde aan dit initiatief. De jongeren van vandaag zijn onze sterke schouders van morgen. Zo is het belangrijk om ook binnen het stedelijke jeugdbeleid aandacht te hebben voor bredere vraagstukken in onze maatschappij. Daarom vind ik het een meerwaarde om samenwerkingen met onze jeugdwerkpartners op te zetten rond milieu- en natuureducatie. Ook initiatieven rond thema’s als afval, zwerfvuil enzovoort passen hierin.

In het kader van de ‘10 minutes a day’-actie hou ik samen met Jean-Paul en de jongeren van Kras Kiel, Kras Zuid, Platform Allochtone Jeugdverenigingen, Habbekrats, Let’s Go Urban Academy en Jeugdcentrum Bouckenborgh op woensdag 27 juni een opruimactie.

Zo wil ik het Antwerpse jeugdwerk in gang zetten om verder actie te ondernemen en deel te nemen aan World Cleanup Day op 15 september!

Het persmoment met Kras jeugdwerk Zuid vindt plaats om 15 uur op het plein aan de woonblokken Strauss City, aan de Haantjeslei 130, 2018 Antwerpen.