Tweede editie GAST van start

Vandaag lanceert het project GAST, een initiatief dat Fameus voor de tweede keer met enkele partners organiseert. Na een open call werden 26 jongeren geselecteerd om deze zomer in de Oude Beurs hun creativiteit de vrije loop te laten en er hun talent te oefenen, te ontplooien en te tonen.

Ze worden hierbij vakkundig gecoacht door Gwen van Erp en Silke Melis, theatermakers van de ROESTgroep. Twee dames die van aanpakken weten en twee dames die garant staan voor een leerrijke ervaring.

GAST voorziet studieruimte voor studentenvereniging AYO, een plek voor de kunstZacademie en de mogelijkheid voor de nieuwkomers van ONS Huis om al zingend Nederlands te oefenen op het binnenplein van de Oude Beurs. Ook KOP, Kauwgurk en het stadsmagazijn zijn actieve deelnemende partners aan het project.

Als stad vinden wij het belangrijk om jonge, creatieve doeners alle kansen te geven. Het project GAST past volledig binnen deze visie. Enthousiaste jongeren verzamelen in de Oude Beurs om deze kans te benutten. Een knap voorbeeld van initiatief en ondernemingszin.

De komende maanden zal je rond dit gebouw de energie voelen. De tralies voor de ramen zullen de creativiteit niet kunnen binnenhouden. Experimenten worden exposities. En die exposities motiveren trotse jongeren om verder aan hun dromen te bouwen.

GAST loopt nog tot 15 september. Het openingsfeest vindt morgen plaats, op vrijdag 22 juni. Iedereen is welkom om de komende maanden kennis te maken met jonge artiesten en hun kunst. Of om rustig te genieten van een drankje in de middeleeuwse setting.

Graag wens ik alle betrokken partners proficiat met de tweede editie van GAST. Veel succes de komende maanden en ik kijk uit naar het eindresultaat van de creatieve vulkaan die hier deze zomer zal uitbarsten.