Opening vernieuwd speelterrein Horst

De komende maanden staat er in de agenda van veel kindjes enkel spelen, spelen en spelen. Een planning waar Koraal jullie graag bij helpt. Want Koraal heeft een omvangrijk aanbod. Hun speelpleinwerking biedt kinderen van 3 tot 14 jaar tijdens de vakanties een ruime keuze aan veilige, groene en avontuurlijke speelkansen. Nu kunnen die kinderen in Horst terecht op een mooi vernieuwd speelterrein.

De werking van Koraal is heel succesvol. Aan de lokale speelpleinwerking nemen jaarlijks meer dan 15.000 kinderen deel. En de grote speelpleinwerking in Hulgenrode en hier in Horst overstijgt zelfs ruim de 30.000 deelnemers.

Kinderen en ouders die Koraal al langer kennen weten het, maar voor alle anderen herhaal ik het nog eens graag: Koraal werkt met een fantastisch team van enthousiaste vrijwilligers. Zij bieden onze kinderen overal een verrassend en avontuurlijk speelaanbod. Onze kinderen krijgen zo heel wat speelprikkels en kansen om hun grenzen en vaardigheden te verkennen en verder te ontwikkelen.

De focus van Koraal ligt op het stimuleren van een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen, het verleggen van grenzen en het aanmoedigen van diversiteit. Diversiteit met grote D, want iedereen is welkom. Zo’n aanbod is erg populair binnen de grootstedelijke context van een stad als Antwerpen. Via een handige busdienst worden beide speelpleinen makkelijk bereikbaar. Vorig jaar kwamen zo 3 op de 4 kinderen op de speelpleinen uit Antwerpen.

Voor deze zomer is de aantrekkingskracht van de speelpleinen nog gestegen. Koraal investeerde de afgelopen jaren fors in domein Horst. Zo werden alle gebouwen gerenoveerd of vervangen. In 2017 kwam er een nieuwe grote luifel met een handige materiaalberging. Dit voorjaar vond de grote finale plaats: er werd een nieuw secretariaat gebouwd, de EHBO-post verhuisde en deze laatste werd voorzien van een nieuwe badkamer.

Maar het interessantste voor de kinderen is ongetwijfeld dat het oude speelpleincentrum werd afgebroken en vervangen door een avontuurlijke speelheuvel, een grote zandbak vol leuke speeltoestellen, een waterspeeltuin en een nieuwe verharde zone. Daarnaast staat er een nieuw go-cart parcours, een bouwspeelplaats, een sportvlakte, een speeltuin, een speelbos, een kleuterspeelplein én de afzonderlijke tienerwerking.

De komende maanden ravotten in Horst dagelijks tussen de 300 en de 400 kinderen. Naast een leuk speelaanbod, krijgen ze ook een warme maaltijd voorgeschoteld om niet zonder energie te vallen. Die maaltijd wordt opnieuw bereid door geweldige vrijwilligers die ik enorm dankbaar ben.

Kwalitatief en duurzaam jeugdwerk is een pluspunt in de persoonlijke ontplooiing van kinderen en jongeren. Bovendien verhoogt een werking als deze de kans om nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken, zowel voor de kinderen als voor de ouders.

Ik wil graag Koraal van harte proficiat wensen met hun vernieuwde speelterrein. Graag vermeld ik nog heel kort hun project Bruggen Bouwen in samenwerking met DVC Sint-Jozef en Katharinahof. Dit duurzame project vormt een mooie meerwaarde die we nu al terugvinden in jullie aanbod. Hier wil ik Koraal ook oprecht met feliciteren.