Asieldieren van de maand: een terugblik

Elke maand zet ik als schepen voor Dierenwelzijn een asieldier in de kijker. Zo hoop ik hem of haar een duwtje in de rug te geven bij het vinden van een nieuwe thuis. Het is super om te zien dat acht van de tien meest recente asieldieren van de maand ondertussen een warm nestje hebben gevonden!

De stad werkt samen met twee asielen: Het Blauwe Kruis in Wommelgem en KMDA in Antwerpen. Ze vangen dieren in nood op, bieden hen onderdak en zorgen dat ze worden gevoed en verzorgd. Daarna gaan de asielen op zoek naar een nieuwe en gepaste thuis.

Zes van de asieldieren van de maand kwamen uit Het Blauwe Kruis: Oscar (Amerikaanse collie), Gumus (Duitse herder), Roefi (jack russel), Brutus (stafford), Jenny (stafford) en Lady en Shauni (golden retrievers). Op Jenny en Brutus na, hebben al deze dieren ondertussen een nieuwe thuis gevonden. Dat is fijn om te weten!

Uit de KMDA kwamen vier asieldieren van de maand: Andalouse (Europese langhaar), Roy (Bordeaux dog), Brazzer (Europese korthaar) en Leea (Europese korthaar). Zij hebben vandaag allemaal een nieuw baasje.

Ben je op zoek naar een nieuw huisdier? Kijk dan eerst even in een asiel. Daar wachten nog verschillende dieren op een nieuw mandje. De medewerkers helpen jou graag bij het vinden van een match. Kijk eens op de Facebookpagina van Het Blauwe Kruis of KMDA.