#buitenbabys en Groene Voetjes: zomer vol buitenplezier

Buitenlucht is belangrijk voor onze Antwerpse baby’s, peuters, kleuters, kinderen en jongeren. Daarom blik ik graag terug naar de #buitenbabys-campagne in maart. Kind & Gezin stimuleerde toen ouders om hun jonge kinderen de wereld al spelend te laten ontdekken. Als stad steunden we deze campagne met veel plezier. En ook via het recente project Groene Voetjes hielpen we om buiten spelen veel aantrekkelijker te maken voor baby’s en peuters.

Op tientallen locaties in Antwerpen hingen in maart gedurende enkele weken levensgrote kindjes in de vorm van street art. Het doel? Het aandeel binnenbaby’s in onze stad verlagen en het aantal buitenbaby’s verhogen. Buiten spelen is leuk, leerrijk en gezond. Daarnaast is het een prima omgeving om nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken.

Antwerpen is een bruisende én kindvriendelijke stad die veel belang hecht aan buiten spelen. Want vroeg in contact komen met een buitenwereld vol uitdagingen zet aan tot ontdekken. De natuur prikkelt kinderen hun fantasie en creativiteit, maar biedt hen ook opportuniteiten om iets bij te leren.

Antwerpen telt ruim 22.000 nul-tot-drie-jarigen. Hopelijk heeft een groot deel van hen de voorbije maanden veel tijd doorgebracht in openlucht. En hopelijk stijgt het aantal tijdens de zomer nog meer! In jouw tuin, maar ook in onze parken, speeltuinen, op onze speelterreinen, enz. Het is nu heerlijk in de zon vertoeven, zowel voor jou als voor jouw kind.

Recent hebben ook vier Antwerpse kinderdagverblijven hun buitenruimte – met ondersteuning van de stad – kunnen vergroenen via het project Groene Voetjes. Brabbel, ’t Egeltje, Het Vlindertje 2 en Sprookjesland maken buiten spelen zo veel aantrekkelijker voor baby’s en peuters.

De vier kinderdagverblijven kregen ondersteuning bij het omtoveren van hun buitenruimte. Ondersteuning van de stad via het EcoHuis en de regie kinderopvang, maar ook via de Karel de Grote Hogeschool en Groenman, dat de buitenruimtes ontwierp en rekening hield met zowel de wensen als de noden van baby’s en peuters.