De Kinderopvangzoeker: opvang in één klik

Sinds begin dit jaar kunnen Antwerpse ouders de Kinderopvangzoeker gebruiken, een onlinetool voor info over en om te zoeken naar kinderopvang in onze stad. Een snelle en makkelijke oplossing, want je kan er meteen een aanvraag voor opvang indienen en opvolgen.

Antwerpen wil jonge ouders helpen door het aanbod aan kinderopvang te vergroten. Nu bijna een jaar geleden behaalde onze stad de Barcelona-norm door het gericht ondersteunen van startende ondernemers. Het steeds grotere aanbod maakt het voor ouders niet altijd makkelijk om hun weg naar de meest geschikte kinderopvang te vinden. Om die zoektocht eenvoudiger te maken, lanceerde de stad de Kinderopvangzoeker.

De innovatieve Kinderopvangzoeker biedt op één centrale plaats alle informatie over het aanbod in Antwerpen. Zo moeten ouders zelf hun weg niet zoeken in het uitgebreide en complexe aanbod. Ook toont de tool een duidelijk overzicht van de nog beschikbare plaatsen. Ouders kunnen online een aanvraag indienen en deze opvolgen.

Ouders die minder digitaal onderlegd zijn, kunnen beroep doen op het contactpunt van de regie kinderopvang of hulp krijgen van de toeleiders van de dienst inburgering van de stad Antwerpen, OCMW en VDAB voor informatie.

Met de Kinderopvangzoeker is een opvangplaats slechts een muisklik verwijderd.