Werken nieuw jeugdhuis 2040 van start

Het is bijna zover. In augustus gaat de schop in de grond voor het nieuwe jeugdhuis in Zandvliet. Het Armenstraatje wordt dé verzamelplaats voor de lokale jeugd.

Op de locatie van het nieuwe jeugdhuis stond vroeger een seniorenlokaal. Zij verhuisden ondertussen naar elders en maken zo plaats vrij voor 2040. Het ontwerp van het jeugdhuis is een duurzaam en multi-inzetbaar pand. Een akoestische sas beperkt het lawaai voor de buurt.

Jeugdhuis 2040 omvat ook een polyvalente zaal van 100m² met een toog, een bergruimte en sanitaire voorzieningen. Hier kunnen activiteiten zoals optredens en fuiven plaatsvinden. De binnenruimte loopt naadloos over in een gedeeltelijk overdekte buitenruimte. Naast de huidige parking komt er ook een grotere fietsenstalling.

Tijdens de bouwwerken blijven de omliggende planten en bomen zoveel mogelijk behouden. Er is een biodivers groendak voor een akoestische en thermische buffer. Daarnaast komen er zonnepanelen en wordt het regenwater gerecupereerd voor de sanitaire voorzieningen.

Als schepen voor Jeugd ben ik heel blij met de komst van jeugdhuis 2040 in Zandvliet. Vrijwillig jeugdwerk zorgt voor een versterking van het sociale weefsel en de verdere persoonlijke ontplooiing van onze kinderen, tieners en jongeren. Ik vind het belangrijk om het jeugdwerk te ondersteunen door o.a. te investeren in ruimte waar onze jeugd zich kan ontspannen en kan deelnemen aan het vrijetijdsaanbod.

Afbeelding via Studio Bont.