Zoom in op uw groendak

De website zoominopuwdak.be werd nu bijna twee jaar geleden gelanceerd. De stad wil met de makkelijke tool haar inwoners motiveren om na te denken over slimme dakisolatie. Iedereen weet dat je zonnepanelen kan plaatsen op daken. Maar wist je dat je met deze tool ook jouw potentieel voor een groendak en dakisolatie kan onderzoeken?

Woon je in Antwerpen of in een van haar districten? Surf naar zoominopuwdak.be en geef je adres in. Vervolgens krijg je een duidelijke evaluatie van jouw dak. Drie verschillende kaarten beantwoorden drie vragen:

  • Verliest jouw dak warmte?
  • Is je dak geschikt voor een groendak?
  • Kan je zonne-energie gebruiken op jouw dak?

Vervolgens krijg je een overzicht van de mogelijkheden voor isolatie, het groendakpotentieel en gedetailleerd de mate van zonne-opbrengst, inclusief het aantal panelen, de terugverdientijd en of je een zonneboiler nodig hebt.

Het groendakpotentieel van jouw woning is een interessant gegeven. Hoeveel m² is mogelijk? Lukt een beloopbaar of niet-beloopbaar groendak? Hoeveel biodiversiteit kan er groeien? Hoeveel kost de aanleg? Hoeveel water kan jouw type groendak vasthouden?

Groendaken leveren bovendien een positieve bijdrage aan de biodiversiteit, de waterhuishouding en de stedelijke luchtkwaliteit. Hoe meer vegetatie met een groot bladoppervlak, hoe meer filtering. Een groendak geeft dus een gezellige groene toets aan je woning én levert een gezonde bijdrage aan je buurt.

Bovendien geven experts van het EcoHuis en de Woonkantoren advies bij jouw dakmogelijkheden. Ook Eandis adviseert online over isolatie en bijhorende premies en leningen.

Zoom in op jouw dak!