Start renovatie voor Pleinwerk Hoboken

In maart 2019 opent in de Aartselaarstraat een nieuw pand voor pleinwerk Hoboken. Gisteren startte de aannemer met de eerste afbraakwerken van het oude pand. Daarvoor vond al knap voorbereidend werk plaats door de jongeren van WELA vzw. Het eindresultaat wordt een meerwaarde voor alle jongeren in Hoboken. Een ruim en polyvalent gebouw met een tuin van 300m² voor veel leuke buitenactiviteiten.

De komst van het pand is belangrijk. Nu moet de jeugdwerking steeds een tijdelijke locatie gebruiken. Dat is niet alleen tijdrovend en onhandig, maar ook alles behalve kostenefficiënt. Bovendien zorgt het ontbreken van een vaste binnenlocatie voor problemen bij regenweer. Dit project is een keuze voor duurzaamheid en kwaliteit.

De lokale werking hier in Hoboken blijft groeien en steeds meer jongeren sluiten zich hierbij aan. Een trend die ik heel graag zie gebeuren. Als schepen voor Jeugd geloof ik sterk in het belang en de meerwaarde van jeugdwerk. De kinderen en jongeren van Hoboken moeten plaats hebben om zich te ontspannen, ontplooien en ontwikkelen, en om hun talenten te ontdekken.

Een duurzame werking vertrekt vanuit een kwalitatieve uitvalsbasis. Het nieuwe pand voor de pleinwerking is hiervan één voorbeeld. Ook voor de lokale Scouts & Gidsen start binnenkort de uitbouw van hun lokalen. De voorbije jaren investeerde dit stadsbestuur sterk in jeugdinfrastructuur. En wat terugkomt in al deze projecten is de enorme passie en goesting van de vrijwilligers. Ook vandaag in Hoboken.

Formaat is hierbij steeds een waardevolle professionele partner van de stad geweest. Sinds 2013 ondersteunen zij drie jeugdhuizen in Antwerpen. In Hoboken bouwde Formaat een succesvolle pleinwerking uit en beheren ze jeugdhuis De Schietgang.

Het nieuwe pand voor de pleinwerking zal weer een nieuw hoofdstuk zijn in dit al zeer boeiende verhaal.

Graag bedank ik iedereen die hieraan heeft meegewerkt en nog zal meewerken. Bedankt aan algemeen directeur Tom Willox, directeur werking Antwerpen Axel Dingemans en architect Stijn Janssens, maar ook bedankt aan alle fantastische pleinwerkers, medewerkers, kinderen, ouders, buren en de jongeren van WELA vzw voor hun al harde werk.

Proficiat met een mooi project dat zowel de jongeren als de buurt sterker zal maken.