Nieuwe lokalen voor Chiro Ekeren Donk

Proficiat Chiro Ekeren Donk met jullie nieuwe lokalen. De eerste ideeën hiervoor dateren uit 2005. Sommigen van de huidige leden waren toen nog niet eens geboren… Maar vandaag vieren ze wel mee de officiële opening van de nieuwe lokalen in Hof de Bist. Een belangrijke investering om te zorgen dat de jongste inwoners van onze stad genoeg ruimte hebben om zich te ontspannen en te ontplooien.

De populariteit van Chiro Ekeren-Donk blijft groeien. Meer en meer kinderen en jongeren willen lid worden. Als schepen voor Jeugd klinkt dat als muziek in mijn oren. De populariteit van jeugdbewegingen maakt me blij.

Maar een stijgend ledentaal vraagt ook voldoende ruimte voor iedereen. Daarnaast raakten de lokalen van Chiro Ekeren-Donk ook stilaan verouderd… Op de nieuwe locatie is alles groter, beter, mooier en veiliger. Het verschil met hun vorige thuis is enorm.

Bewust zeg ik ‘thuis’, want voor veel van de leden voelt het ook echt zo aan. Dit is een plaats om zich te ontspannen, te ontplooien en te ontwikkelen. Een plaats om hun talenten te ontdekken. Kortom: een plaats waar ze allemaal kunnen thuiskomen.

Bovendien leren de leden er om samen te werken en verantwoordelijkheid te nemen. Dat is een meerwaarde voor de rest van hun leven. De voorbije jaren investeerde dit stadsbestuur enorm in jeugdinfrastructuur. En bij elk van die projecten is de passie van de vrijwilligers altijd inspirerend, net zoals vandaag in Ekeren.

Het is fantastisch om weer het enthousiasme te zien bij zowel de leden als bij de leiding om het nieuwe chirojaar vol energie aan te vatten. Ik bedank hen daar graag allemaal voor. Ook bedank ik hen om dit bouwproject met zoveel doorzettingsvermogen aan te vatten. De ruwbouw werd gezet door de leerlingen van de afdeling bouw van Don Bosco. De opvolging en coördinatie gebeurde door drie werkgroepen. Dat is een mooi voorbeeld van samen iets opbouwen. Van samen iets verwezenlijken. Ik ben heel blij dat wij als stad en als district hierbij een financieel duwtje in de rug kunnen geven.