Opening OKiDO Rainbows Kerkstraat

Vandaag opent in de Kerkstraat het nieuwste kinderdagverblijf van Rainbows vzw. Nieuwste, want het is voor oprichters Louis en Rianne niet het eerste. Al sinds 2005 vangen zij in Antwerpen kindjes op toen ze de nood voelden voor meer kinderopvang in hun buurt.

Louis en Rianne bouwden een café in de Pothoekstraat om tot hun eerste kinderdagverblijf. Later kwam er in de Sint Bernardsesteenweg op het Kiel nog een tweede bij. Vandaag opent in de Kerkstraat een nieuw kinderdagverblijf. De 12 plaatsen uit de Pothoekstraat verhuizen naar deze locatie én krijgen er nog eens 18 plaatsen bij. In totaal zullen in de Kerkstraat zo 30 kindjes met een glimlach hun dag doorbrengen.

Deze locatie heeft grote lichte ruimtes en een uitgestrekte groene tuin waarin de kindjes kunnen spelen en de natuur ontdekken. Dat is zowel een leuke ontspanning als een creatieve stimulans.

Rainbows vzw biedt inkomensgerelateerde plaatsen aan. Ouders betalen zo een dagprijs op basis van hun inkomen, wat opvang voor hen betaalbaar maakt. Ook is de kinderopvang van Rainbows vzw  in de Kerkstraat een OKiDO, net zoals degene op het Kiel die 16 plaatsen telt. Een OKiDO biedt ouders uit de buurt occasionele, betaalbare én kwaliteitsvolle kinderopvang aan.

Occasioneel betekent dat kindjes welkom zijn voor een korte periode van bijvoorbeeld enkele maanden. Dat kan vaak last minute. Zo’n aanbod is ideaal voor ouders die een sollicitatiegesprek hebben of een opleiding volgen. De kinderen kunnen vervolgens instromen in de reguliere opvang.

Daarnaast zijn OKiDO’s tewerkstellingsprojecten. Medewerkers die nog geen diploma kinderverzorging behaalden, kunnen hun opleiding combineren met hun werk. Dat is een win voor alle betrokken partijen.

Deze kinderopvang is een van de twee nieuwe OKiDO’s die we dit jaar in Antwerpen bij creëren. De andere wordt binnenkort geopend door Het Lieverdje in de Damwijk.

Kinderopvang is van enorm belang voor een grootstad als Antwerpen. We hebben niet stilgezeten sinds we in augustus vorig jaar de Barcelona-norm behaalden en blijven investeren in bijkomende kwalitatieve, betaalbare en toegankelijke kinderopvang, zoals deze hier vandaag in de Kerkstraat. Dit stadsbestuur heeft al ruim 2.000 bijkomende kindopvangplaatsen gecreëerd. En dat aantal blijft stijgen.