Nieuw lokaal Scouts 48/11

Proficiat aan scoutsgroep 48/11 met hun nieuwe lokaal. In juni vorig jaar was ik in Wilrijk voor de eerstesteenlegging. Vandaag is dat moment uitgegroeid tot een mooi, gebruiksvriendelijk en veilig nieuw lokaal waar de jongeren allemaal veel plezier in zullen beleven.

Waarom is dit nieuwe lokaal nodig? Wel, daar zijn twee heel goede redenen voor. Ten eerste raakte het oude lokaal verouderd. En ten tweede: er was plaatsgebrek! De populariteit van de scoutsgroep blijft groeien. Meer en meer kinderen en jongeren willen lid worden. Voor dit jaar staat de teller op 207!

Als schepen voor Jeugd maakt dat me heel blij. De jeugdbeweging is een plaats waar jongeren zich kunnen ontspannen, ontplooien en ontwikkelen. Een plaats om hun talenten te ontdekken. Een plaats waar ze leren om met anderen te spelen én samen iets op poten te zetten. Dat is een meerwaarde voor de rest van hun leven.

Het nieuwe lokaal is een mooi voorbeeld van samen iets opbouwen. Van samen iets verwezenlijken. Hier zijn de scouts van 48/11 goed in. Kijk maar naar jullie naam: 48/11. Die is ontstaan na de samenwerking tussen de scoutsgroepen 48 en 11. Ook nu is er veel samenwerking, bijvoorbeeld tussen de leidingsploeg en vzw Knooppunt.

Ook tijdens de werken aan het nieuwe lokaal werd er stevig samengewerkt. Leden, ex-leden, leiders, ex-leiders, ouders… Allemaal staken ze een handje toe. Een toonbeeld van de kracht van vrijwillig jeugdwerk. Ik ben zeker dat zij nu allemaal heel trots kijken naar het eindresultaat. En dat is volkomen terecht!

Maar de samenwerking stopt hier niet. Het gebouw krijgt een multifunctionele invulling. Een slim antwoord op de grote vraag om ruimte. Zo is bijvoorbeeld Gekkoo er actief tijdens de schoolvakanties. De ruimte is slim, efficiënt en duurzaam ingedeeld. Op die manier is het nieuwe lokaal niet alleen een meerwaarde voor de scouts, maar voor heel de buurt. Ik ben heel blij dat wij als stad en Wilrijk als district hierbij een duwtje in de rug kunnen geven.

De voorbije jaren investeerde dit stadsbestuur veelvuldig in jeugdinfrastructuur. En telkens is het fantastisch om te zien hoeveel passie en goesting alle vrijwilligers tonen, net zoals vandaag.

Beste scouts 48/11, ik wens jullie nogmaals proficiat met het nieuwe lokaal. En ik wens jullie allemaal een fantastisch nieuw scoutsjaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s