Speelterrein Nachtegalenpark

Vandaag openen we officieel de vernieuwde speeltuin van het Nachtegalenpark. Kinderen en jongeren vinden er nu een leuk terrein dat veel avontuurlijker en veiliger is dan voorheen.

De vernieuwde speeltuin bestaat uit drie delen:

  • Voor peuters en kleuters is er een fijne speelzone met schommels, een draaimolen en duikelrekken, en een pergola met zandspeeltafels en klimmogelijkheden.
  • De wat oudere kinderen en tieners kunnen terecht in een avontuurlijke speelzone met klimtorens, een klimspin, een schommelbed, een draaitoestel, een kabelbaan en een nieuwe Vliegende Hollander.
  • Ten slotte is er ook een groen speelbos met een zone om hutten in te bouwen, een parcours om te beklimmen, een speelbeek en tal van boomstammen en chillnetten om in te… chillen. Het bos is veilig afgebakend door een takkenmuur.

Er is extra aandacht besteed om toestellen en paden toegankelijk te maken voor kinderen en jongeren met een beperking. Zo kunnen ook zij ten volle genieten.

Het vernieuwde speelterrein is er gekomen na veel gesprekken met buurtbewoners en bezoekers. In de periode 2014-2016 vonden verschillende inspraakmomenten plaats, zowel over de visie, het eerste ontwerp als over de aangepaste ontwerpen. In totaal gaven zo ongeveer 500 mensen tussen de 3 en 77 jaar hun mening. Met al die feedback is rekening gehouden om tot het eindresultaat van vandaag te komen.

Ik ben enorm blij met dat eindresultaat. Zo’n verrassend en avontuurlijk speelaanbod prikkelt onze kinderen om hun grenzen en vaardigheden te verkennen en verder te ontwikkelen.

Ook voor de ouders is dit het leukste plein van de buurt. Want vanop het gezellige terras van De Melkerij kunnen zij hun kinderen in het oog houden terwijl ze zelf genieten van een hapje en een drankje. En wanneer hun zoon of dochter in de speeltuin een nieuw vriendje of vriendinnetje maakt, leren de ouders misschien ook iemand nieuw kennen. De vernieuwde speeltuin is een topbestemming voor een bezoekje in de week of leuke uitstap in het weekend.

Bedankt aan iedereen die hier een steentje aan heeft bijgedragen, letterlijk of figuurlijk. Jullie mogen meer dan trots zijn op het eindresultaat. Deze speeltuin is echte trekpleister voor de buurt. Ik ben overtuigd dat er de komende dagen, weken, maanden en jaren veel plezier zal worden beleefd.