Opening Urban Center van Let’s Go Urban

Een kleine zes jaar geleden werd ik schepen voor Jeugd in Antwerpen. Sihame El Kaouakibi was toen al even bezig met het uitbouwen van Let’s Go Urban (LGU), haar droomproject. Dat deed én doet ze met veel enthousiasme.

In 2009 richtte Sihame LGU op, een organisatie die via talloze actieve disciplines jongeren bereikt én verrijkt. LGU kende meteen veel succes met werkingen op verschillende locaties. Maar het centrum had ook nood aan een eigen thuis. Een uitvalsbasis voor hun bestaande, maar ook voor nieuwe jeugdinitiatieven. Een plek voor en door jongeren. Een plek die écht leeft.

Wat vroeger feestzaal Kielpark was, kreeg nu een respectvolle facelift en werd het centrum van LGU. Als stad investeren wij sterk in dit nieuwe centrum. Wij geloven namelijk keihard in het project van LGU en in het Urban Center.

LGU is een toonbeeld van inzet, gedrevenheid, doorzetting en motivatie. Het is een organisatie die schwung uitstraalt in alles wat ze doet. Die schwung was merkbaar tijdens de recente renovatiewerken. Het is overduidelijk dat de jongeren van LGU ervaring hebben met iets opbouwen.

Nu is dit een bruisende plek voor ontmoeting tussen jongeren. Hun talent wordt hier ontdekt, gestimuleerd en ontwikkeld. Als schepen voor Jeugd maakt dat me heel blij. Organisaties zoals deze helpen jongeren om zich te ontspannen en ontplooien, maar zorgen ook dat ze sterker worden. De tijd die ze hier beleven is een meerwaarde voor de rest van hun leven.

Dit gebouw heeft een voordeur, maar het is er een die altijd openstaat voor jongeren. LGU zet actief in op het betrekken van de wijk en op de samenwerking met scholen, organisaties en buren. Jaarlijks bereikt LGU zo’n 70.000 kinderen, tieners en jongeren. Ze organiseren tientallen workshops en helpen bij de organisatie van nog eens tal van andere evenementen.

Honderden jongeren volgden de voorbije jaren een ondersteuningstraject en nog eens honderden vrijwilligers zetten zich belangeloos in binnen de werking van LGU. Wat ooit het kleine droomproject van Sihame was, is ondertussen uitgegroeid tot een grote organisatie. Een organisatie die fantastisch werk levert en daarbij enorm veel mensen bereikt.

Hiervoor wil ik graag Sihame en haar team oprecht bedanken. Het was de voorbije jaren heel aangenaam en productief samenwerken. Ook bedank ik graag Maarten Caestecker en Wouter Tournel, Seda Malef, Kathleen De Maesschalck en het team van de stadsbouwmeester. Ook bedankt aan architect Jacques Spaas en zijn team van AWG Architecten, het bouwteam en personeel van LGU en de massa aan fantastische vrijwilligers.

Jullie zijn keigoed bezig. Doe zo verder!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s