Uitreiking ComPas-certificaten

ComPas is een certificaat dat organisaties en scholen toekennen aan jongeren die in hun vrije tijd andere kinderen, tieners en jongeren ondersteunen, coachen of begeleiden. Jongeren krijgen via ComPas erkenning voor de competenties die ze zo verwerven. Elk jaar worden die certificaten overhandigd tijdens een officieel moment. Dit jaar behaalden zo’n 200 personen een ComPas-certificaat, wat een enorm aantal is!

Als schepen voor Jeugd hecht ik veel belang aan competentiegericht jeugdwerk. Het biedt jongeren kansen om zich te ontplooien en zich te ontwikkelen tot coach. Het engagement dat zij als vrijwilliger aangaan binnen hun werking creëert een belangrijke ervaring waar ze later de vruchten van plukken.

Jeugdwerk kan alleen maar groeien door de inzet van vrijwilligers. Essentieel in dat verhaal is de juiste omkadering. Daarom bedank ik vandaag niet alleen de vrijwilligers, maar ook al de organisaties.

Proficiat aan alle jongeren die vandaag hun ComPas-certificaat ontvangen. Jullie hebben die erkenning verdiend. Het certificaat kan je vanaf vandaag vermelden op je cv of vernoemen tijdens een sollicitatiegesprek. Zo weten werkgevers nu ook meteen dat jij veel in je mars hebt.