‘Vogels voederen’-maand

November staat bij ons in het teken van vogels voederen. Vogelbescherming Vlaanderen heeft niet voor niets 31 oktober uitgeroepen tot nationale ‘Startdag Vogels Voeren’. Vanaf nu is het belangrijk om onze vliegende vrienden door de koude maanden heen te helpen.

“Komt november in ’t verschiet, vergeet dan onze vogels niet”. Die leuze koppelt Vogelbescherming Vlaanderen aan hun oproep. De dagen worden korter en kouder, waardoor vogels meer energie nodig hebben. En waar halen ze die energie? Uit hun voedsel.

Extra hulp in de vorm van voedselrijke zaadmengelingen en noten is dus zeker welkom. Best doe je dat ’s ochtends, dan heeft de vogel tijd om het eten te ontdekken. Probeer het ook met regelmaat te doen. Op die manier duikt de vogel elke keer snel op omdat hij weet dat er eten is. Dat bespaart het dier waardevolle energie.

Meer weten?