Hij komt, hij komt…

Zaterdag 17 november komt de stoomboot van Sinterklaas rond 13.30 uur aan in Antwerpen. Omdat het stadhuis momenteel gerestaureerd wordt, is dat dit jaar op een nieuwe locatie: ter hoogte van Verbindingsdok – Westkaai, vlakbij het MAS. Burgemeester Bart De Wever zal hem daar verwelkomen. Daarna trekt de Sint samen met zijn vrolijke gezelschap naar het MAS. Op de Hanzestedenplaats zal hij de kindjes toespreken. Het hele gebeuren is rechtstreeks te volgen op een groot scherm op de Hanzestedenplaats en ook live op Eén en Ketnet vanaf 13.30 uur.

De boot van Sinterklaas meert aan het Verbindingsdok-Westkaai aan. De Sint wordt er rond 13.45 uur verwelkomd door burgemeester Bart De Wever en Bart Peeters. Iedereen kan de aankomst bijwonen.

Van het Verbindingsdok – Westkaai gaat de Sint dan met zijn gezelschap in stoet via de Napoleonkaai, Nassaubrug en Oostendekaai naar de Hanzestedenplaats. Daar zal hij de aanwezige kindjes begroeten rond 14.45 uur. Alles zal te volgen zijn op groot scherm op de Hanzestedenplaats. Voor dove en slechthorende kindjes zal een doventolk het hele gebeuren in Vlaamse gebarentaal tolken op de Hanzestedenplaats. 

Wandelroutes en bereikbaarheid
De wandelroute van de stoet is op de dag van de intrede voorbehouden voor de stoet en de wachtende kinderen. Er zijn twee wandelroutes van het Verbindingsdok-Westkaai naar de Hanzestedenplaats. Kijklustigen kunnen de gemakkelijkste en snelste route kiezen om zo weinig mogelijk van het spektakel te missen.

· route 1: Verbindingsdok-Westkaai – Amsterdamstraat – Bataviastraat – Sint-Laureiskaai – Tavernierkaai  – Sint-Aldegondiskaai – Hanzestedenplaats

· route 2: Verbindingsdok-Westkaai – Londenbrug – Verbindinsgdok-Oostkaai – Napoleonkaai – Entrepotkaai  – Godefriduskaai – Hanzestedenplaats                                                                                                             

Alle info en een plannetje staan op www.antwerpen.be.

Bezoekers moeten rekening houden met de verschillende werven in de stad. Om alles goed te plannen kijken ze het best op de website www.slimnaarantwerpen.be.

Rechtstreekse tv-uitzending
Wie de intrede van de Sint niet in Antwerpen kan bijwonen, kan alles live bekijken op Eén en Ketnet op zaterdag 17 november vanaf 13.30 uur. Er zijn herhalingen op Ketnet diezelfde dag om 17.30 uur, zondag 18 november om 8 uur en woensdag 21 november om 13.30 uur (met Vlaamse gebarentaal).

Programma
Het feest begint ter plaatse al om 13 uur. Ketnet-wrappers Sien en Thomas leiden alles ter plaatse in goede banen. Ook Kaatje en haar vriendjes zijn van de partij.

·       13.00 uur: start animatie op het podium op de Hanzestedenplaats

o   13.00 uur Biba & Loeba

o   13.30 uur: KetnetBand

·       13.30 uur: aankomst van de boot en start van de rechtstreekse tv-uitzending

·       13.45 uur: verwelkoming en stoet via de Napoleonkaai, Nassaubrug en Oostendekaai naar de Hanzestedenplaats

·       14.30 uur: aankomst op de Hanzestedenplaats en begroeting

·       15.00 uur: einde van de live-uitzending