Evacuatieweekend jeugdverenigingen

Iedere week beleven heel wat kinderen en jongeren uit Antwerpen een leuke tijd in hun jeugdvereniging. Het is belangrijk dat ze zich kunnen amuseren in een veilige omgeving. De stad vraagt daarom extra aandacht voor brandveiligheid en moedigt jeugdverenigingen aan om jaarlijks een evacuatieoefening met hun groepen te organiseren.

Op 16, 17 en 18 november vindt de tweede editie plaats van het ‘evacuatieweekend’. Scouts en Gidsen, Chiro, Fos Open Scouting, KSA, PAJ… Allemaal nemen ze deel aan deze evacuatieoefening. De jeugddienst ondersteunt de leiding in de opmaak van een evacuatieplan en bij de organisatie van een oefening.

Als stad maken wij van de veiligheid van de lokalen een prioriteit en we nemen hiervoor verschillende acties, zoals lokaalbezoeken voor technisch advies, infrastructuursubsidies voor veiligheid, controle op keuring van gas- en elektrische installaties, het verspreiden van noodpictogrammen en rook- of CO-melders. Maar ook de verenigingen zelf moeten goed voorbereid zijn. Daarom is een evacuatieweekend waarbij verenigingen een evacuatie oefenen en kunnen rekenen op praktische tips een grote meerwaarde.