Antwerpen en Be Planet gaan samen voor een duurzame stad

De stad Antwerpen en Be Planet bundelen hun krachten om innovatieve projecten te ondersteunen die leiden tot een duurzamere stad. Daardoor verhoogt het budget van 100.000 naar 130.000 euro en komen er meer projecten in aanmerking voor een toelage. Kandidaten kunnen hun dossier indienen tot 1 februari 2019.

Antwerpen draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Jaarlijks trekt de stad via het Projectenfonds Duurzame Stad 100.000 euro uit om duurzame vernieuwende projecten een financieel duwtje in de rug te geven.

Extra budget voor energieprojecten

Vanaf nu werkt de stad daarvoor samen met Be Planet, de Belgische stichting die lokale burgerinitiatieven ondersteunt die een positieve impact op het milieu en de maatschappij hebben. Dankzij de structurele samenwerking tussen Be Planet en netbeheerder Elia krijgt het Projectenfonds er een extra subsidiebudget van 30.000 euro bij.

Om kans te maken op die premie van Be Planet moet het om duurzame energieprojecten gaan:

  • innovatieve projecten rond het besparen, opwekken en/of opslaan van (hernieuwbare) energie op lokale schaal, of
  • projecten waarbij de vraag naar elektriciteit beter wordt afgestemd op de productie.

Inschrijven voor Projectenfonds

Voor de samenwerking met Be Planet worden energieprojecten gezocht, maar ook andere duurzame vernieuwende projecten kunnen nog steeds inschrijven voor het Projectenfonds. Dat kan via www.antwerpen.be. De deadline is 1 februari 2019.

Samen voor een duurzaam Antwerpen

Door de samenwerking neemt het beschikbare budget fors toe en kan het aantal ondersteunde initiatieven via de oproep projectenfonds Duurzame Stad stijgen. Het maximale bedrag per project is namelijk 15.000 euro. Vindt de jury dat het een extra ambitieus project is, dan kan dit worden opgetrokken tot 20.000 euro.

Door de oproepen van beide partijen communicatief aan elkaar te verbinden, wordt bovendien de impact ervan uitgebreid. Zo zet Antwerpen zich nog steviger op de kaart als een innovatieve stad en kan Be Planet haar missie om lokale, duurzame burgerinitiatieven te helpen realiseren extra kracht bijzetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s