Opening vernieuwde Arenberg

Daarnet was ik uitgenodigd op de opening van de vernieuwde Arenberg. Arenberg wil een spiegel van de stad zijn, maar het oude interieur reflecteerde niet onmiddellijk dat gevoel. Daarom zijn Milan, Billyjean en het team, samen met een heel aantal ontwerpers en creatievelingen uit de buurt aan de slag gegaan. En het moet gezegd worden, het resultaat mag er zijn!

Arenberg is een echte vaste waarde in de cultuurscene. Dat heeft ongetwijfeld ook te maken met de boeiende mix aan vertoningen: van grote sterren tot experimentele voorstellingen door jong talent; iedereen krijgt er kansen, iedereen is welkom. En dat ‘open gevoel’ wil Arenberg ook uitstralen met het nieuwe interieur.

Ik vind deze missie alvast geslaagd! Het nieuwe interieur combineert klassieke grandeur – die de vaste waarde die Arenberg is in onze stad perfect weergeeft – met vernieuwende, hippe elementen die perfect aansluiten bij de verassende energie van hedendaags talent. Je voelt je meteen welkom in een plek die meer is dan enkel maar een zaal met een podium.

En dat brengt me bij nog meer nieuwigheden: de diverse bars nodigen uit om vroeger af te spreken, gezellig een hapje te eten en achteraf te blijven hangen. Vanaf dit seizoen kan dit ook: voortaan kan je een hapje eten voor en na de voorstellingen.

Maar dat is niet alles: de ambitie van Arenberg is om op termijn ook overdag te openen en een echt ‘open huis’ te zijn, o.a. voor co-workers, voor freelancers en voor studenten. Dat zal nog meer leven in de brouwerij brengen en zal Arenberg nog dichter naar onze inwoners te brengen!

Ik wil graag iedereen feliciteren met het prachtige werk. Veel succes en hopelijk draagt dit prachtige interieur bij aan nog meer verbeelding, inspiratie en natuurlijk ook bezoekers!