Bibliotheek Bist langer open vanaf maart 2020!

Vanaf 1 maart moeten Wilrijkenaars zich niet meer haasten om nog snel langs de bibliotheek te passeren. Vanaf dan worden de vaste openingsuren van de bibliotheek immers uitgebreid met extra onbemande openingsuren.

Heeft u ook het gevoel dat u niet altijd tijd heeft om snel nog even een boek te ontlenen of terug te brengen? Zou je dat liever nog snel even voor het werk of op zondag doen? Dan heb ik goed nieuws! Vanaf 1 maart 2020 worden de vaste openingsuren van bibliotheek Bist te Wilrijk uitgebreid met extra onbemande openingsuren.

U kan dan ook op dinsdagochtend van 08.00u tot 10.00u, op dinsdag- en woensdagavond van 20.00u tot 22.00u en op zondag van 08.00 tot 17.00u in de Wilrijkse bibliotheek terecht om boeken te ontlenen of terug te brengen of gebruik te maken van de lees- en studieruimtes.

“We blijven investeren in een betere werking van onze openbare bibliotheken, want boeken en literatuur dragen bij tot emancipatie, competentieontwikkeling en cultuurparticipatie. Lezen maakt onze inwoners tot kritische, geletterde, lees- en taalvaardige burgers en draagt bij tot een stad waar mensen zich thuis voelen en waar verbondenheid en wederzijds respect heerst. Met het project onbemande openingsuren verlagen we de drempel om te lezen. Inwoners hebben nog meer mogelijkheden om boeken te ontlenen of terug te brengen buiten de reguliere openingsuren en kunnen ook gebruik maken van de lees- en studieruimtes.”

Als stad hebben we de voorbije jaren sterk geïnvesteerd in zelfuitleentoestellen en betaalautomaten. Dat maakt dat onze bibliotheken klaar zijn om te starten met een project rond onbemande openingsuren. Bibliotheek Bist is bovendien uitgerust met moderne technieken om licht en verwarming aan te sturen en heeft ook nu al heel wat bezoekers rondlopen in het gebouw. Dit alles maakt het tot de ideale bibliotheek om dit proefproject te starten.

Ik hoop dat dit project een groot succes wordt, zodat we het op termijn ook kunnen uitrollen naar andere bibliotheken. Op die manier verlagen we de drempel om te lezen voor al onze inwoners.