Kom cultuur opsnuiven in Antwerpen!

Heel wat kunstenaars zagen de afgelopen maanden hun podiumkansen in rook opgaan en onze inwoners hebben lang niet kunnen genieten van het prachtige culturele aanbod dat Antwerpen rijk is.

We zijn nog dagelijks bezig met het virus en het tegengaan van een verdere verspreiding, zodat we het openbare leven kunnen hervatten. En dat is broodnodig, niet alleen voor onze inwoners die uitkijken naar ontspanning, maar zeker ook voor onze creatieve ondernemers binnen de culturele sector. Zij zijn bijzonder hard getroffen door deze gezondheidscrisis en staan te popelen om eindelijk opnieuw aan de slag te kunnen en om hun werk te tonen aan publiek.

Met het stadsfestival DAKkan willen we het culturele leven in Antwerpen opnieuw op gang trekken. Maar onze stad telt natuurlijk een veel bredere waaier aan artiesten, kunstenaars, muzikanten, technisch-artistieke profielen binnen de culturele sector,…

Ik wil zeer graag al onze inwoners en bezoekers oproepen om opnieuw open te staan voor cultuurbeleving. Want zoals u weet kan een festival of een voorstelling niet overleven zonder publiek.

De sector is – net als wij met dit festival – zeer goed voorbereid op een veilige heropening. Ik ben er, samen met hen, van overtuigd dat u in veilige omstandigheden opnieuw een voorstelling, een concert of een ander cultureel initiatief kan bijwonen.

Dus, kom naar Antwerpen. Kom genieten van het ruime aanbod aan cultuur dat hier te beleven valt. Dan denk ik niet enkel aan onze musea, onze CC’s of Arenberg en het openluchttheater Rivierenhof, maar ook aan de verschillende huizen, gezelschappen en kunstenaars die Antwerpen rijk is

Al onze artiesten en kunstenaars voorzien onze stad opnieuw van kleur. Maar zij kunnen dat niet zonder u.

Kom naar Antwerpen, en kom opnieuw beleven!