Antwerpen Leest streamt voortaan literaire voorstellingen

Het platform Antwerpen Leest biedt sinds deze week de geplande literaire voorstellingen van het Letterenhuis, bibliotheek Permeke, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience en Antwerpen Boekenstad digitaal aan via AntwerpenLeest/streams.

Met de steun van de stad Antwerpen investeerde Behoud de Begeerte, in het kader van de relance-subsidies ‘cultuur in corona’, in een nieuwe werking om vlot en kwalitatief podiumactiviteiten te capteren en streamen. Behoud de Begeerte maakt professionele registraties en streams van een selectie literaire activiteiten van het Letterenhuis, bibliotheek Permeke, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, Antwerpen Boekenstad en van Behoud de Begeerte zelf.

“Deze samenwerking geeft een extra impuls aan het groeiende literaire aanbod in Antwerpen en gaat tegelijk op zoek naar een groter en meer divers publiek. Op deze innovatieve manier spelen we onze rol als Literaire hoofdstad van Vlaanderen. Daarnaast creëren we ook extra werkgelegenheid voor een vaak vergeten groep binnen de cultuur: de techniekers, die voor al deze voorstellingen extra worden ingezet en zo aan het werk kunnen blijven in deze moeilijke corona-tijden.”

Start AntwerpenLeest/streams

Het startschot van AntwerpenLeest/streams werd gisteren, maandag 21 september, gegeven. De eerste twee voorstellingen verschenen online: ‘Boeken op woensdag’ met Ingrid Vander Veken en ‘Heldenleven’. In de eerste aflevering van ‘Boeken op woensdag’ (een programma van Letterenhuis) gaat literair journalist Dirk Leyman in gesprek met auteur Ingrid Vander Veken over haar roman Wat overblijft. ‘Heldenleven’ (een programma van Behoud de Begeerte) is een voorstelling over het leven en kunstenaarschap van Jan Vanriet. Het Letterenhuis, bibliotheek Permeke, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, Antwerpen Boekenstad en Behoud de Begeerte bieden de uitzendingen ook telkens aan via hun eigen kanalen.

Uitzendschema: www.antwerpenleest.be/streams