Nog 100 dagen muziek in Museum Vleeshuis!

Museum Vleeshuis is nog exact 100 dagen open! Op 23 september sluit het museum de deuren voor een totaalrestauratie van het gebouw. Het aftellen kan beginnen. Het museum heet iedereen voor een laatste keer welkom met een zomer vol boeiende activiteiten voor alle leeftijden. Het hoogtepunt wordt ongetwijfeld het feestelijk slotweekend op 21 en 22 september.

Een zomer vol activiteiten

In de focusexpo Zes eeuwen Vleeshuis komen bezoekers alles te weten over de rijke geschiedenis van het gebouw en de ambitieuze restauratieplannen. De kleine expo is goed te combineren met de vaste opstelling Klank van de stad die de bezoeker meeneemt in het muzikale verleden van Antwerpen.

Kleine speurneuzen kunnen deze zomer komen ‘proeven’ van de klank van de stad. Met Schatten van Vlieg gaan bengels van 4 tot 8 jaar met muzikale opdrachtjes op zoek naar het geheime recept voor een heerlijk feestmaal. In Wolfje neemt de jonge Wolfgang Amadé Mozart kinderen van 8 tot 12 jaar mee op een zoektocht naar muziekinstrumenten.

Wegens groot succes pakt het museum deze zomer opnieuw uit met een reeks rondleidingen achter de schermen. Voor een laatste keer doorkruisen de deelnemers samen met een gids het monumentale gebouw, van de kelder tot de nok van het dak. Onderweg komen ze op plekken waar bezoekers normaal nooit komen. De deelnemers krijgen op elke verdieping meer uitleg over de restauratie en hoe het nieuwe museum er zal uitzien.

Beiaardconcerten

Museum Vleeshuis organiseert elke maandagavond in juli en augustus zomerse beiaardconcerten. Op 1 juli weerklinkt daarbij de stem van sopraan Astrid Stockman vanuit de Antwerpse kathedraaltoren over de binnenstad, begeleid door stadsbeiaardier Koen Van Assche. Ook het laatste concert is eentje om naar uit te kijken. Op het laatste beiaardconcert speelt Liesbeth Janssens verzoeknummers in de hoogste jukebox van ’t stad.

Op 3 augustus opent het Vleeshuis avonds de deuren voor de jaarlijkse Museumnacht met fanfaremuziek, swingjazz van de bovenste plank, een muzikale photobooth en een mocktailbar met tangomuziek. Een generale repetitie zeg maar voor het feestelijk slotweekend in september.

Tijdens Open Monumentendag op 8 september blikt het museum terug op 500 jaar Vleeshuis en staan de gidsen klaar om de bezoekers wegwijs te maken in de rijke geschiedenis van het monument. Ook de plannen voor de restauratie komen uitgebreid aan bod.

Op 21 en 22 september neemt Museum Vleeshuis dan echt voor lange tijd afscheid van zijn bezoekers met een feestelijk slotweekend. Wie langskomt, wordt getrakteerd op concerten, kinderanimatie, rondleidingen, ijsjes en nog veel meer. Op 22 september om 17 uur sluit het museum de deuren om enkele jaren later helemaal vernieuwd terug te openen met een feestelijk openingsweekend.